Jaha och nu då?

juli 1, 2011

Mynt

Filed under: Loki,Sånt som gör mig glad — allmycke @ 7:34 e m

Den här veckan har gått alldeles för fort! Jag har redan anmält mig ifall det blir en utgrävning nästa sommar, men nu ska jag göra en del annat – som att t.ex. hälsa på släktingar lite här och där.

Ett mynt från 1746. De var i cirkulation under kanske 60 år, så det är svårt att veta när någon tappade det i närheten av eldpallen. Alla var faktiskt förvånade över att vi hittade så många mynt och teorin är den att den här kåtan var ett ställe där det festades mycket… Vi har också hittat en massa glasskärvor från flaskor och glas, så det är inte direkt långsökt.

Vi hittade också två mynt från 1801. Där igen, de användes under en lång rad år, så ingen vet när någon tappade dem.

Annat: Loki har blivit lite styvmoderligt behandlad den här veckan, så idag tog jag med honom och grannens två hundar för en promenad. Alla var lyckliga – hundarna sprang och jag njöt av tystnaden. Tills jag såg hur Loki rullade sig på någonting i diket… Han hade hittat några fiskar som säkert legat där i ett par dagar (då temperaturen har varit över +20C) och försökte se till att han fick den nya parfymen över hela kroppen. Trots att jag hade två fönster öppna i bilen på väg hem, luktade det fruktansvärt. Väl hemma, blev det tvättning med såpvatten – till hans stora förtret – och nu ligger han helt utslagen på golvet och luktar ‘bara’ blöt hund. Bättre det än sur fisk!

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: